Mor renk, kırmızı sebze ve meyvelerdeki aktif bileşenlerin doğal renginden geliyor. Mor Ekmeğin içeriğinde kırmızı & mor sebze ve meyve özlerinden elde edilen ve sağlığımıza faydaları binlerce bilimsel yayına konu olan antosiyaninler (renk pigmentleri) vardır. Bu nedenle üretilen unlu mamuller de Yaban mersini, Ekşi karadut, Nar, Vişne, Patlıcan, Böğürtlen ve Kırmızı soğan kabuğunda bulunan mor bileşenlerce zenginleştirilmiş olduğu için mor renktedir. Bu doğal bileşenler yüksek teknoloji kullanılarak saflaştırıldığı için yapılan ürünün lezzetinde ve kokusunda bir değişiklik olmamaktadır.
Mor Ekmek ve diğer mor renk unlu mamullerimizin tadı ve kokusu aynı, sadece rengi farklıdır.
Sentetik herhangi bir kimyasal içermeyen, %100 doğal ve tamamen ülke kaynaklarımız ile üretilen %100 yerli bir üründür.
Piyasada bulunan sahte mor ekmeklerden sakınmak ve bunların sahte olduğunu anlamak çok kolaydır. Doğal olan mor ekmeğe limon sıkıldığında ekmek anında renk değiştirir. Sahtesi ise kimyasal olduğu için rengi değişmeyecektir.
Gerçek mor ekmeğin içinde bulunan antosiyanin, diğer besin öğeleri gibi vücutta depolanmaz aksine düzenleyici olarak görev yapar, serbest radikaller ile savaşır, organların ve hücrelerin daha rahat çalışabilmesine yardımcı olur. Beyaz ekmeğe göre sindirimi %20 daha yavaş olan Mor Ekmek, kanserle mücadele eden antioksidanlar açısından da oldukça zengindir.
Gerçek Mor Ekmek düşük glisemik indekse sahiptir. Bu sebeple doğal Mor Ekmek kullanımınızda kan şekeriniz uzun süre aynı seviyede seyreder ve hızlı yükselişler göstermez. Böylece hızlı acıkma durumu yaşanmaz.
Her yaştan birey daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için güvenle tüketebilir.