09
Ağu
Geleceği sağlıklı bir şekilde kuracak olan en etkili şeylerin başında “gıda” gelmektedir. Gıdaların sağlıklı olması, toplumların sağlıklı olması anlamı taşımaktadır. Mor Ekmek fonksiyonel bir gıdadır. Organik gıdanın bir üst versiyonu olarak bilinen Fonksiyonel Gıdalar; vücudun temel besin öğelerine olan ihtiyacı karşılamanın ötesinde insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave faydalar sağlayan, böylelikle hastalıklardan korunmada ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmada etkinlik gösteren gıdalardır. Mor Ekmek doğal bir antioksidan kaynağıdır. Mor rengin kaynağı; meyve, sebze ve çiçeklere mor, kırmızı ve mavi renklerini veren “antosiyanin” adlı pigmenttir. Mor ekmeği özel kılan antosiyaninler, antioksidan açısından en zengin flavonoidlerden biridir ve yaban mersini, ekşi karadut, nar, vişne, patlıcan, böğürtlen, kırmızı soğan kabuğunda bulunan renk pigmentlerinden elde edilmektedir.
Mor Ekmek İstanbul’da bulunan fırınımızda ekmek üretiminde standardize edilmiş asgari teknik ve hijyenik koşullara tam olarak uyularak üretilmekte, aynı hassasiyet ile paketlenip anlaşmalı olduğumuz kargo firması tarafından tüketicilerimize teslim edilmektedir. İçerisinde %62 tam buğday unu, %30 tandırlık köy unu, %8 yaban mersini, ekşi karadut, nar, kırmızı soğan kabuğu, vişne, patlıcan, böğürtlen özlerinin ileri ve yüksek teknolojik yöntemler kullanılarak saflaştırılması ile elde edilen mormix ve karışık oranda ekşi ve normal maya vardır.
– Mor ekmek katkı maddesi içermez.
– %100 doğal ve tamamen ülke kaynaklarımız ile üretilen %100 yerli bir üründür.
– İçerisinde bulunan antosiyanin hücrelerin yenilenmesini sağlar ve organların daha rahat çalışabilmesine yardımcı olur.
– Enfeksiyonları önleyici özellikler taşır.
– İçerisinde yer alan antosiyaninlerin etkilerinden dolayı “düşük glisemik indekse” sahiptir.
– Düzenli kullanımda kan şekerini dengeler, yorgunluğu azaltır, zindelik verir.
– Diyabetli hastalarda damar tıkanıklıklarının önlenmesine yardımcı olur.
– Kroner kalp rahatsızlığı olanlara tavsiye edilir.
– Mide ve bağırsak sağlığı açısından faydalıdır.
– Sindirimi kolaylaştırır.
– Yapılan araştırmalar antosiyanin oranı yüksek besinlerin, obeziteyi önlemede önemli bir etkiye sahip olduğunu kanıtlamıştır.
– Bağışıklık sistemini destekleyerek kanserin önlenmesinde önemli rol oynar
– Mor bileşenlerin tok tutucu özellikleri sayesinde daha dengeli beslenebilmek mümkündür.
– Mor Ekmeğin 100 gramı 20 mg antosiyanin içermektedir. Bu sağlığımız açısından oldukça iyi bir orandır. Bu oranların belirlenmesinde Avrupa Gıda Otoritesi (EFSA) verileri temel alınmıştır.
– Her yaştan birey güvenle kullanabilir.