Mor Gıdalar geliştirilmesinin temel amacı, toplumda görülen kronik hastalıkların etkilerimi azaltmak ve daha sağlıklı bir toplum inşa etmektir. Hep birlikte daha sağlıklı bir geleceğe doğru yol alabilmek için, tükettiğimiz temel gıdaların da doğal biyobileşenlerce zenginleştirilmiş olması gerekmektedir.
Gelişmiş ülkelerde “sağlığa fayda sağlayan gıdalar” bir başka deyişle organik gıdanın bir üst versiyonu olarak bilinen “Fonksiyonel Gıdalar” a olan ilgi oldukça fazladır.
Bazı besinler doğal olarak birtakım bileşenler içerir ve fiziksel veya zihinsel sağlığı iyileştirme potansiyeline sahiptirler. Fonksiyonel Gıdalar; günlük hayatta düzenli bir şekilde yediğimiz, kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltan, biyolojik savunma mekanizmasını güçlendiren, yaşlanmayı geciktiren ve sağlığımızı düzelten bileşenleri içeren yiyeceklerdir. Bilimsel etkileri kanıtlanan bu gıdalar, fonksiyonel diğer bir adı ile süper gıdalar olarak tanımlanır. Yapılan bir çok çalışma bu yiyeceklerin bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanında, kan şekerini dengelediğini, kalp-damar rahatsızlıkları, diyabet, yüksek kan basıncı, Alzheimer, inflamasyon, mikrobiyal/ viral / parazitik enfeksiyonlar, sindirim sistemi gibi rahatsızlıklarda fayda sağladığını göstermiştir. Aynı zamanda vücutta oluşan oksidatif stresi azalttığı ve hücre yenilenmesini sağladığı için çeşitli kanserlere karşı koruyucudur.
Kırmızı mor sebze ve meyvelerde bulunan ve bu meyve & sebzelere renk veren doğal yapılar vardır. Bu doğal yapılar “Fenolik bileşikler”dir. Meyve ve sebzelere kendine has tadı veren fenolik bileşikler; bitkileri zararlı canlılardan korumakla birlikte insan sağlığını da olumlu yönde etkiler En önemli etkileri; antioksidan olmaları sebebiyle kardiyovasküler ve nörodejeneratif hastalıkların önlenmesinde yardımcı olmalarıdır. Meyvelere mor, kırmızı ve mavi rengini veren antosiyaninler ise, en güçlü antioksidanlar olmasının yanı sıra kan-beyin bariyerini geçebilmesi ile de bilinir. Güçlü antosiyanin kaynağı olan yaban mersini, ekşi karadut, nar, kırmızı soğan kabuğu, kara havuç, vişne, patlıcan, böğürtlen özlerinin ileri ve yüksek teknolojik yöntemler kullanılarak saflaştırılması ile elde edilen MORMIX fonksiyonel bir gıdadır ve tüm unlu mamüllere katılabilir. Tamamen doğal ve ülke kaynaklarımız ile üretilen yüzde yüz yerli bir üründür. MORMIX içeriğinde bulunan doğal bileşenler sayesinde, düzenli tüketildiğinde sağlığı koruyucu ve güçlendirici özellikler taşır.
Başta Mor Ekmek olmak üzere, geliştirdiğimiz tüm mor gıdalarımızı her yaştan birey güvenle kullanabilir.