Mor Ekmek ve Mor Gıdalar geliştirilmesinin temel amacı, toplumda görülen kronik hastalıkların etkilerini azaltmak ve daha sağlıklı bir toplum inşa etmektir. Doğada bulunan sebze ve meyvelerdeki mor rengin kaynağı antosiyaninlerdir. Antosiyanin, mor, kırmızı ve mavi renkli bitkilere renk veren pigmenttir. Kansere yakalanma riskini azaltan, serbest radikaller ile savaşan, düşük glisemik indekse sahip, kalp ve karaciğer için detoks etkisi yaratan ve hücre yenilenmesini sağlayan antosiyanin, antioksidan açısından en zengin flavonoidlerden biridir.
Mor Ekmeğin içinde yer alan ve ileri teknolojik yöntemler kullanılarak saflaştırılan Yaban mersini, Ekşi karadut, Nar, Vişne, Patlıcan, Böğürtlen ve Kırmızı soğan kabuğu antosiyaninlerce zengin gıdalardır. Başta Mor Ekmek olmak üzere, geliştirdiğimiz tüm mor gıdalarımızı tüketerek; diyabet, kalp ve damar rahatsızlıkları, nefes darlığı, eklem ağrıları, yüksek tansiyon, erken yaşlanma ile başlayan unutkanlık gibi yaşam kalitemizi düşüren pek çok kronik rahatsızlığın tedavisine yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca düzenli ve sürekli Mor Ekmek kullanımı ile ruhsal düzeni korumak, daha zinde ve enerjik olabilmek, daha kaliteli ve dengeli beslenerek daha sağlıklı bir yaşam sürebilmek mümkündür.
Günlük kullanım dozu olarak üst sınır söz konusu değildir. Mor Ekmeğin 100 gramı 20 mg antosiyanin içermektedir. Bu da sağlığımız açısından oldukça iyi bir orandır. Bu oranların belirlenmesinde Avrupa Gıda Otoritesi (EFSA) verileri temel alınmıştır. Kepekli, çavdar ya da beyaz ekmek yerine antosiyaninlerce zenginleştirilmiş güçlü bir antioksidan kaynağı olan Mor Ekmek ve Mor Gıdalarımızı tercih ettiğinizde sağlığınızın güçlendirilmesi de o kadar fazla olacaktır.
%100 doğal ve yerli bir ürün olan Mor Ekmek ve mor renkli fonksiyonel gıda ürünlerimizi, çocukluk çağından itibaren, sağlıklı yaşamı ve dengeli beslenmeyi benimseyen herkes güvenle tüketebilir.