Organik gıdaların bir üst versiyonu olarak bilinen ve tüketildiğinde sağlığımıza bir fayda sağlayan gıdalar olarak bilinen Fonksiyonel Gıdalara olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Japonya gibi gelişmiş ülkeler toplum sağlığını korumak ve güçlendirmek için fonksiyonel diğer bir adı ile Süper Gıdalardan yararlanmaktadır.
Fonksiyonel Gıdalar; vücudun temel besin öğelerine olan ihtiyacı karşılamanın ötesinde insan fizyolojisi ve metabolik fonksiyonları üzerinde ilave faydalar sağlayan, böylelikle hastalıklardan korunmada ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmada etkinlik gösteren gıdalar veya gıda bileşenleridir.
Mor Ekmek içerisinde sağlığımıza faydalı doğal bileşenleri barındıran fonksiyonel bir gıdadır.
Doğada bulunan sebze ve meyvelerdeki mor rengin kaynağı antosiyanin adı verilen bir maddedir. Hücre yenilenmesini sağlayan antosiyanin, antioksidan açısından en zengin flavonoidlerden biridir.
Mor Ekmeğin içinde yer alan ve ileri teknolojik yöntemler kullanılarak saflaştırılan Yaban mersini, Ekşi karadut, Nar, Vişne, Patlıcan, Böğürtlen ve Kırmızı soğan kabuğu antosiyaninlerce zengin gıdalardır.
Mor Ekmek ve mor renkli tüm gıdalarımız antosiyanin etkilerinden dolayı düşük glisemik indekse sahip, güçlü bir antioksidan kaynağıdır.